Olika material, de kan med pulverlackering få ett helt nytt liv. Att pulverlackera kan även förlänga livslängden på det. Ofta så pulverlackerar man fordon, lekställningar och annat i offentliga miljöer. Men hur görs det då? Det kan gå till på lite olika sätt, men först så tvättas materialet som ska lackas. Om det är mycket smutsigt eller rostigt så kan det även krävas att man blästrar det. Det kan även krävas att man gör en fosfatering eller att man gör olika typer av tunnytskiktsbeläggning. När man sedan ska lackera, så har man ett slags arbetsstycke, där ett medel i pulverform sprutas ut från. Pulvret i sig består av bindemedel, tillsatsmedel och pigment.
Få hjälp med er pulverlackering
Om det är så att ni vill ha hjälp med pulverlackering, så kan ni få det via företaget QPC. Detta företag är idag ledande inom detta med att pulverlackera. Deras lackering är miljövänlig och de vänder sig idag till er som är i verkstadsbranschen eller jobbar med fordon, bygg eller offentliga miljöer.
Vad är pulverlackering?
Pulverlackering kom till Sverige under 1960-talets mitt. Man gjorde det då manuellt, eller via enklare sprututrustningar. Man ansåg att det var något vem som helst kunde göra, för man ansåg att det var lätt. Men dessvärre är detta något som branschen fått lida för, eftersom det faktiskt inte är så lätt som det verkar.
Pulverlackering är som det låter, ett lack med hjälp av pulver. Det finns många varianter av lack, med olika egenskaper mot exempelvis elektricitet, temperatur, väder och vind. Metoden pulverlackering utvecklades som ett lack med liten påverkan på naturen och hälsan.