BÄSTA HÄLSOSNACKS

”Säg hej till de nya, sunda chipsen! Knapriga, tuggiga bönchips av ekologiska, öländska bönor. Protein – och fiberrikt och förhållandevis kalorifattigt. Innehåller inga tillsatser, bara kryddor och havssalt. Plus för att man även får i sig mineraler i form av järn, zink och magnesium.”

Bönchips Naturell fick utmärkelsen MåBra Val 2014 av tidningen MåBra

Tidningens läsare och livsmedelstillverkare nominerar varje år matprodukter som är ett bra val ur hälsosynpunkt. Priset tillkännagavs i tidningen MåBra nr 1/2015.

 

SVERIGES BÄSTA LANDSKAPSMAT

”Ny svensk landskapsmat i sitt esse!” 

Bönchips Naturell fick diplom för Sveriges bästa landskapsmat 2013 av Husmansbord och Svensk Landskapsmat.

Husmansbord® är ett varumärke och koncept från Svensk Landskapsmat Pelle Agorelius AB på Saxhytte Gård norr om Grythyttan. Valet av Sveriges bästa landskapsmat utgår från råvarans ursprung och livsmedelsprodukters kvalitet. 
Läs mer

 

ÅRETS LANDSBYGDSINNOVATION

Så fel det kan bli och ändå helt rätt! Den misslyckade falafeln blev nyttigt chips och bidrog till ett nytt användningsområde för den öländska bruna bönan. Alla bruna bönor som odlas i Sverige kommer från Öland och nu finns det en ny världsunik produkt av Ölands nationalböna.”

Öländska bönchips nominerades 2011 till Årets Ullbagge inom kategorin Årets landsbygdsinnovation av Länsstyrelsen i Kalmar län. 
Se nomineringsfilmen här